werkwijze | voor wie | onderwijs

mensen in het onderwijs

Bregje Pel heeft haar roots in het onderwijs, als leraar, als adviseur en als leidinggevende. Nu werkt ze als coach en trainer in alle vormen van onderwijs, van universiteit tot basisschool en voor alle lagen: bestuurders, rectoren, directeuren, teamleiders, teams, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, leraren, assistenten, ouders en studenten en leerlingen.

Het gaat bij haar altijd over het mensenwerk: hoe werk je samen, hoe ga je om met jezelf en anderen zodat het voor beide partijen prettig en effectief is. Het gaat vaak over de volgende thema's: 

Persoonlijk Leiderschap.

Centraal staan de vragen: hoe ga je met jezelf om? Hoe ga je met de anderen om? Uitgangspunt hierbij is het combineren van de menskant (de relatie) en de inhoud (de afspraken, de zaakkant). Hoe je beweegt tussen contact en contract hangt af van je eigen voorkeuren en patronen. Om daar zicht op te krijgen heeft ze diverse instrumenten ontwikkeld. Het belangrijkste instrument is echter de eigen reflectie! Voor schoolleiders is er de masterclass persoonlijk leiderschap voor leraren met zwier voor de klas!

Gezond belast zijn en blijven 

Hoe voorkom je klachten van ongezonde belasting? Hoe reflecteer je op patronen die er toe leiden dat je steeds maar weer je eigen behoeften verwaarloost? Wat doe je als het al zover is? Mildheid en een liefdevolle blik zijn hier vaak sleutelbegrippen. Coaching op momenten van (dreigende) burnout kan helpen om veel erger te voorkomen en om de gewenste beweging uit de verbetenheid te maken.

Samenwerken in je MT of team

Geschoold in Deep Democracy faciliteer ik in teams het goede gesprek, het betere conflict en de beste beslissing hoe nu verder? Daarbij respecteren we ook de wijsheid van de minderheid. Als TA-coach let ik daarbij op hoe je daarbij omgaat met je eigen en andermans sterke- en schaduwkanten? Hoe geef je samen richting? Met diverse concepten uit de Transactionele Analyse, zoals werken tussen contact en contract, werken we met het hele team aan een gezond klimaat waar contact en contract of te wel relatie en prestatie hand in hand gaan. Man en paard mogen benoemd worden! 

NIEUWS